diumenge, 8 de gener del 2012

Discs del 2011 (2)

Seguim amb el repàs dels millors discs d'aquest 2011...


  • Nico Roig- "Tonada del genoma humà"
Tonada del genoma humà és el recull d'onze cançons que conformen el primer treball en solitari del músic Nico Roig. Amb una extensa carrera musical i diversos projectes, Nico Roig ha decidit plantar-se dins el difícil món musical català amb aquest gran disc. Roig utilitza un llenguatge molt propi en les seves lletres, la ironia és la característica principal d'aquestes. Algunes, fins i tot, amb una ironia tant extrema que poden tenir pinzellades de sadisme. Sens dubte és el que fa diferent a aquest músic que trepitja amb molta força.



  • Pulpopop- "Cuit!"
Hem parlat d'ells en algunes ocasions. Així que poc més podem afegir. Els Pulpopop són divertits, diferents, excèntrics i fan bona música. El seu primer disc, Cuit!, n'és el millor exemple. Escolteu-los i gaudiu amb ells.



  • Anímic- "Hannah"
Escoltar treballs com aquests sempre és un plaer. I que sigui gent de casa qui els faci encara ho és més. Hannah és un regal per a tots aquells amants de la MÚSICA. I sí, ho posem en majúscules perquè la gent d'Anímic fa aquest tipus de música. D'aquella que escoltes i mai en tens prou, que perdura i que enamora. Les coses fetes amb amor sempre destaquen...



  • Anna Roig i l'Ombre de ton Chien- "Bigoti Vermell"
Anna Roig i la seva companyia de Chiens han tornat amb un segon disc que és ben bé la continuació del primer. Càlids i particulars, com sempre, Anna Roig i l'Ombra de ton Chien demostren amb aquest Bigoti Vermell perquè amb el primer treball van arribar lluny. Tendresa, amor, desamor... i perles com La Senyora tímida o L'últim petó.



  • Petit- "The Blackbird Daisy"
Petit o el que és el mateix, Joan Castells, ha tret un nou EP amb 4 cançons molt recomanable. Amb una veu particular que aconsegueix captivar-te Petit et transporta amb les seves cançons al seu món particular on l'amor és la base principal de tot.


  • Joan Colomo "Producto Interior bruto Vol.1"
És un geni, poc més podem dir d'ell. I sovint, els genis fan genialitats com aquest Producto Interior Bruto Vol. 1. A l'espera de veure si el volum 2 es pot finançar gràcies a la plataforma de Crowdfunding Verkami, nosaltres ens conformem amb poder escoltar aquest. Poques coses li fan falta a Colomo per crear una peça d'aquelles que després sempre parles, d'aquelles que sempre cantes...A ell li surten fàcil, ho porta en els gens i es nota. Meravelles com Màgic en són exemple. Dosis d'humor, amor i crítica. 



  • Estúpida Erikah- "l'hivern al cos"
Aquests també tenen la seva dosis de genialitat. Després d'un primer gran disc amb el que s'han anat fent un lloc, treuen un EP de cinc cançons amb el que simbolitzen el seu creixement musical. Seguim amb les lletres punyents i trobem un so on les guitarres tenen més protagonisme. Estúpida Erikah però és un grup que s'ha de gaudir, sobretot, en els directes.


  • La iaia- "Les ratlles del banyador"
Per a molts és el disc de l'any o un d'ells. Per a nosaltres, sens dubte, també. La iaia ha aconseguit amb aquest disc demostrar i callar boques. Tenen quelcom especial, una sensibilitat i un gust molt afinat que els ajuden a crear perles com Ella Cus, Sota l'arbre o El meu vaixell. Són grans...molt.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada