dijous, 20 d’octubre del 2011

Disc de la setmana: Escapistes, d'Inspira

Després del seu àlbum de debut, Cova placenta, Inspira ha fet evident la seva evolució amb el seu segon treball, Escapistes (Amniòtic Records, 2010). 
De la mà de Jordi Lanuza, el vèrtex principal d'aquesta banda, Inspira ha presentat un disc amb tretze cançons, tretze meravelles dignes d'ésser analitzades una a una.

Escapistes és un disc que fuig dels típics tòpics, suposa un pas més enllà, una recerca de lluminositat musical que es fa palesa en cançons com Focs i brases. Amb uns arranjaments acurats i una gran i diversa instrumentalització (guitarres, baix, bateria, mellotron, omnichord, piano, violí, trombó, trompeta...) Inspira ha aconseguit sorprendre a molts amb un creixement musical digne de ser esmentat. 
Han aconseguit que lletra i música ballin al mateix compàs, que quan algú escolta una de les seves cançons sigui incapaç d'imaginar-se aquella peça amb uns altres acords o amb una altra lletra. Han creat una conjunció tan forta que es fa difícil explicar amb paraules. 
Destacar també la veu de Jordi Lanuza, capaç de donar-li a totes les cançons allò que demanen: sensibilitat, força, garra, profunditat, melangia, tendresa, lluminositat...en definitva un gran treball vocal. Cal tenir alhora molt en compte les aportacions vocals fetes per Fer Acosta, que es poden veure i gaudir amb més profunditat en els directes de la banda.
Agafant de referència una altra de les cançons que podem trobar al seu disc (i, que personalment ens sembla una de les més boniques) Inspira (i el seu darrer disc) són, sens dubte, humilment brillants. Gaudiu amb el videoclip d'aquesta cançó.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada