divendres, 11 de novembre del 2011

L'excentricitat dels Pulpopop

Si busques al diccionari què significa excèntric, el significat que et dóna és el de "dit de la persona estranya en alt grau en les seves maneres, en el seu capteniment". Així que creiem que aquest adjectiu se'ls hi escau bastant bé als protagonistes del nostre apunt d'avui.

Els Pulpopop són excèntrics. No només per la roba que porten i llueixen sense cap problema durant les entrevistes i en els concerts. No només perquè un d'ells, el Pop (en Pau) hagi decidit que ell només contesta preguntes de les entrevistes fent sons amb la guitarra. No només perquè el Pulpo (l'Edgar) utilitza, sovint, un llenguatge que pertany al món propi d'aquest parell i amb el qual, en alguns moments, et pots arribar a perdre. Ells són excèntrics en tot i per a tot. Perquè sí. I molen. Tenen una excentricitat meravellosa.

Pulpopop acaba de treure el seu primer disc, Cuit! després d'haver acabat segons en el concurs Sona 9 2010. Aquest fet els va permetre obrir portes que, possiblement, sense haver-hi participat, els hagués costat més obrir. I realment hagués estat una llàstima que aquest grup de la Cellera i Sarrià de Ter no hagués vist la llum. Per aquest primer treball han pogut comptar amb la producció de Miqui Puig. El resultat final són deu cançons treballades amb dedicació i esforç. Les lletres d'aquests Pops són, realment, per analitzar a part. Pulpopop demostra tenir un domini del llenguatge important, la metàfora és la característica principal de les seves lletres. Diuen les coses d'una manera especial i això els fa diferents. A destacar també les seccions de vents que es poden gaudir en tot el disc, han aconseguit que el resultat final d'aquest Cuit! sigui molt més potent. Especial menció mereixen cançons com La Figuera de la Saliva, tant per la lletra com per la música, 2ns o Amor de Mare.

En definitiva, l'excentricitat dels Pulpopop no només és per tot allò que hom pot veure quan els veu en directe o en alguna entrevista. L'excentricitat dels Pulpopop va molt més enllà. Són especials, uns tios que se'ls hi agafa carinyo, que van pel món amb la única intenció de gaudir i fer gaudir amb la seva música. Són realment autèntics i aquí és on recau la seva major excentricitat. D'aquests se'n troben pocs ja...


Si voleu veure el seu nou videoclip ho podeu fer en aquest enllaç! Gaudiu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada