dijous, 3 de novembre del 2011

"Si guanyem l'EixampleSONA serà un dels moments més feliços dels que ara puguem desitjar"

Entrevista al grup novell Fish Sounds

Fish Sounds és una banda musical que va néixer l'any 2009. Formada per sis joves barcelonins, l’Esteve Masclans, en Jordi Puig i l’Àlex Huguet a la guitarra, Luís Barbero al baix, Maria Ciutad al saxo i Carlos Herraiz a la bateria, són els membres que donen so al grup. Influenciats pel rock clàssic, van començar fent covers d’il·lustres com els Rolling Stones, Loquillo, o bé, els Beatles. A dia d'avui, Fish Sounds també compta amb cançons de repertori propi. Tot i la marcada tendència clàssica, sempre han optat per fer les seves cançons el més mogudes i ballables possible. Així doncs, els concerts de Fish Sounds mai permeten quedar-se assegut, quedant patent el ritme bellugadís com a senya d'identitat del grup.

Quan veu començar a fer concerts?
 
El dia 30 d’octubre de l’any 2010 vam fer el primer concert a Sabadell. Des d’aleshores, en aquest petit any, hem actuat en sales com Razz3, Be Cool, City Hall, Ovella negra, Hijos de Caín, Monasterio, La Bascula, Centre joves del Coll i Cotxeres, per Festes Majors com la de l’Eixample Esquerra i la de St. Gervasi i per altres pobles de Catalunya com Mollet del Vallès, Tremp, Castellterçol... Un any bastant complet!

Quin és el vostre objectiu com a grup?

Nosaltres com qualsevol banda ens encantaria arribar a ser un grup important dins del panorama musical, però per arribar fins aquí, cal ser bo i tancar-se a assajar i composar hores i hores, cosa que fem. Però bé, apart d’aquest somni, el nostre objectiu actualment és gaudir d’un art com és la musica, i fer gaudir a la gent que ens escolta!

Quin tipus de música feu?

Nosaltres ens agrada molt la música “ballable” dels 60, 70 i 80, per això, en el nostre repertori mai faltarà cançons de Rock and Roll, com dels Beatles, Elvis, Beach Boys... També ens agrada molt el rock, ja sigui anglès, com en català, com estatal, així que, també trobarem cançons com dels Rolling, Doors, Ramones, Platero y tú, Loquillo, Sopa de Cabra...

Quin és el vostre tema principal?

Si a tema ens referim a cançons n’hi ha 5 que ens han marcat, són: Twist and Shout dels Beatles, Gloria de Doors, My Generation de The Who, Hay poco Rock and Roll de Platero y tú i Joony be good de Chuck Berry.


Com definiríeu la vostra posada en escena?

Adrenalina pura i dura, salts, balls, actitud! ROCK AND ROLL!


Per què el nom de Fish Sounds?

Bé, jajaja Fish Sounds no va ser el nom original de la banda! El grup ha tingut altres noms, però un dia, allò típic que estàs fent una birra amb els del grup , de sobte, en Lluís, el baixista, ens va dir que érem una banda amb fish memory ja que, quant encara no ens preníem molt en serio el projecte musical, a vegades en els assajos, fèiem errors amb acords o algun membre del grup s’oblidava de què s’havia de tocar en aquell moment... així que es va quedar el nom perquè la veritat és que ens va agradar. Però ens vam donar compta que justament a Barcelona existia una banda que es deia Memory Fish, així que finalment com que volíem guardar el “Fish” perquè ens representava per lo de la memòria, hi vam ajuntar el “Sounds”, ja que nosaltres som una banda de Rock and Roll que esta molt influenciada per grups com els Beatles, Rolling Stones, Beach Boys, Doors, Platero y Tu, Loquillo... grups els quals cada cop s’escolten menys però que se sap que es recordaran tota la vida. Així que, amb el “Sounds” volem recordar tots aquells grups que van aportar molt a la història del rock!



Què és per vosaltres Fish Sounds?

Fish Sounds es com l’escapatòria al plaer jajaja, el moment en que tots estem feliços, amb ganes de cantar, saltar, ballar, tocar, riure...


Quins plans teniu de futur?

Sobretot fer les coses bé. Un cop sortim del escenari, sempre, estem acostumats a rebre bones crítiques, creiem que tenim potencial, però no estem confiats a que podem ser un grup molt bo en comparació amb les bandes del moment, ja que el panorama musical, ja no diem del món sinó de Barcelona, és per al·lucinar! Nosaltres sabem que estem en una lliga, com podríem dir tercera divisió i sabem que pujar a segona B, no es gens fàcil, però lluitem per aconseguir els nostres objectius, només cal veure els concerts que hem fet durant tot aquest any, per ser un grup novell esta força bé! 


Veurem un disc de Fish Sounds en un futur?

Sí, és la nostra intenció. Fish Sounds ja conta de tres maquetes que les podeu escoltar al facebook o a www.myspace.com/fishsounds. Però la nostra idea es gravar un CD de qualitat durant les vacances de Nadal amb tots els temes propis que té la banda. Un cop tinguem el CD, el nostre objectiu serà renovar l’estoc de samarretes de la banda que teníem a la venda, gravar un  videoclip i preparar la gira 2012.

Que significaria per vosaltres guanyar el concurs de l’EixampleSONA?

Significaria moltíssim guanyar l’EixampleSONA perquè nosaltres ja portem anys anant a les festes de Sagrada Família, i sempre em dit que ens encantaria poder-hi tocar! Ara competim contra dos grups, Asterix in Jamaica i Witzorld que no subestimarem ja que nosaltres sempre ens agrada tenir bon rotllo amb les bandes i mai t’has de confiar. Ara si guanyem serà un dels moment més feliços dels que ara puguem desitjar. Esperem que aquest somni es pugui fer realitat i puguem tocar a les festes de Sagrada Família!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada